Telefoon: 040 2926909

logo diap kl logo diap kl

Nieuws

Konijnen en knaagdieren

dier en fotografie.nl 12 kopie

De laatste jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met de diergeneeskunde van konijnen en knaagdieren. Naast veel nascholingen hebben we ook geinvesteerd in de nieuwste apparatuur om een zo veilig mogelijke narcose voor konijnen te kunnen waarborgen. Met de komst van onze nieuwe dierenarts Esther is onze ervaring met konijnen en knaagdieren daarbij ook nog eens verdubbeld!

Reden te meer om deze knagertjes van harte welkom te heten!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen onze praktijk, bekijk dan vooral ook eens onze facebookpagina @dierenkliniek.nederlandplein. Dit jaar, in verband met ons 10 jarig jubileum, vindt u daar elke maand ook leuke acties om aan mee te doen.

Bereikbaarheid begin 2015

Vanaf maandag 23 februari 2015 begint de gemeente aan de herinrichting van de Huizingalaan. Hierdoor kan gedurende een lange periode overlast ontstaan voor het verkeer tussen de 1e Liven de Keylaan en de kruising met de Marathonloop/Ellertsveldstraat.

De bereikbaarheid van Dierenkliniek Nederlandplein kan hierdoor iets verminderd worden.

Vanaf 16 maart kunnen er omleidingen gelden.

Kijk voor een actueel beeld op hovnet.nl

Nieuw dierenpaspoort vanaf 29 december 2014

Sinds 29 december zijn er een aantal regels veranderd over het reizen met huisdieren. Vanaf die datum wordt er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit is beter bestand tegen fraude. Het nieuwe paspoort mag bovendien alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven.

In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Pas daarna mag het paspoort aan de eigenaar van het dier worden meegegeven.

Veranderde invoereisen

Bovendien is het na 29-12-2014 niet meer mogelijk om ongevaccineerde pups mee te nemen naar Nederland. Elke hond die ons land binnenkomt moet dan een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken en is pas 21 dagen daarna geldig. Pups jonger dan 15 weken mogen dus niet meer geïmporteerd worden.

Dit betekent dat pups tijdens een van de belangrijkste socialisatieperiodes nog bij de fokker is. Dit kan problemen met het gedrag in de toekomst op leveren. Denk dus goed na voordat u een pup uit het buitenland haalt.

Einde klantenstop

Naar aanleiding van de drukte afgelopen zomer hebben wij een klantenstop ingevoerd. De ergste drukte ligt inmiddels weer achter ons, waardoor wij weer meer tijd vrij hebben gekregen. 

Wij hebben veel begrip gekregen van onze klanten, waarvoor wij iedereen willen danken. 

Inmiddels nemen we ook weer nieuwe klanten aan. We blijven dit beleid wel nauwlettend in de gaten houden en proberen zo te voorkomen dat we opnieuw tegen te volle agenda's aanlopen. 

Niet meer direct afrekenen per 1 januari 2014

Per 1 januari 2014 hoeft u bij Dierenkliniek Nederlandplein niet meer af te rekenen aan de balie

Zoals u gewend bent van andere medische professionals zoals uw tandarts of huisarts, hoeft u vanaf 1 januari 2014 ook bij Dierenkliniek Nederlandplein niet meer gelijk af te rekenen aan de balie.
Hiermee bieden we onze clienten een extra service aan, die nog zeker niet gebruikelijk is in de diergeneeskunde. U krijgt de rekening vanzelf thuisgestuurd, zonder extra kosten.
Wel is het hiervoor van belang, dat wij uw juiste gegevens in de computer hebben staan. Ook uw geboortedatum vragen wij u om deze reden.
Heeft er een wijziging plaatsgevonden in uw gegevens? Laat het ons dan graag zo spoedig mogelijk weten.
Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid bestaan aan de balie gelijk af te rekenen, de keuze is aan u.

Lees meer

  • 1
  • 2