Telefoon: 040 2926909

logo diap kl logo diap kl

Nieuws

In Memoriam - Max

Op 14 januari 2018 hebben wij afscheid moeten nemen van onze grote vriend, boegbeeld en altijd aanwezige aanspreekpunt.

 

Lieve Max, we gaan je missen en zullen je nooit vergeten. 

Huisdieren Zorg Plan

Heeft u er al van gehoord 2.JPG

 

In december 2017 zijn wij gestart met Huisdieren Zorg Plan. 

Alle kosten die u maakt voor de preventieve zorg voor uw dier zitten in dit pakket op abonnements basis. Voor een vast maandbedrag (afhankelijk van diersoort en gewicht) krijgt uw dier de jaarlijkse vaccinatie, alle benodigde vlooien-, teken- en wormenbehandelingen en een extra controle 6 maanden na de vaccinatie. Dat kost u niets extra! 

Sterker nog, als u dit totale pakket afsluit, bent u minimaal 32 euro per jaar goedkoper uit. 

Bovenop deze prijsbesparing krijgt u nog 10% extra korting op vele onvoorziene uitgaven, zoals bloedonderzoeken, operaties en bijvoorbeeld rontgenfoto's. 

Bent u geinteresseerd, informeer dan naar de mogelijkheden bij onze assistentes of dierenartsen.

 

Uitbreiding praktijkruimte

De verbouwing van de kliniek is in volle gang.

Vanaf begin 2018 zal Dierenkliniek Nederlandplein de eerste kliniek in Eindhoven zijn die een honden-vrije wachtkamer heeft. 

Het naastgelegen winkelpand (voorheen kappersopleiding) wordt bij de Dierenkliniek getrokken. De tussenmuur wordt verwijderd, waardoor een twee keer zo grote praktijkruimte beschikbaar komt. Door het plaatsen van een afscheiding ontstaan twee wachtkamers. De eerste, op de nieuwe lokatie, zal enkel bedoeld zijn voor honden. Deze wachtkamer geeft toegang tot de nieuwe spreekkamer toegespits op honden, een opnameruimte enkel voor honden, en ook een trimsalon.

IMG-20171221-WA0005.jpg

De tweede wachtkamer is bedoeld voor alle overige dieren. Hierin zal meer rust zijn. De meeste katten, maar vooral ook de knagers zullen dit zeker weten te waarderen. Ook deze wachtruimte (op de u vertrouwde lokatie) wordt volledig vernieuwd. De opname wordt omgebouwd tot opname die vooral geschikt is voor de kleinere dieren, met individuele vloerverwarming in de hokken en een zuurstofkooi voor heel benauwde dieren. 

Verder krijgen we de beschikking tot een tweede operatiekamer. Deze wordt gereserveerd voor de minder schone operaties zoals gebitsbehandelingen. 

Door deze uitgebreide metamorfose weten wij zeker dat Dierenkliniek Nederlandplein klaar is voor de toekomst en u nog vele jaren de bijzondere zorg kan bieden waar uw dier recht op heeft.

Konijnen en knaagdieren

dier en fotografie.nl 12 kopie

De laatste jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met de diergeneeskunde van konijnen en knaagdieren. Naast veel nascholingen hebben we ook geinvesteerd in de nieuwste apparatuur om een zo veilig mogelijke narcose voor konijnen te kunnen waarborgen. Met de komst van onze nieuwe dierenarts Esther is onze ervaring met konijnen en knaagdieren daarbij ook nog eens verdubbeld!

Reden te meer om deze knagertjes van harte welkom te heten!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen onze praktijk, bekijk dan vooral ook eens onze facebookpagina @dierenkliniek.nederlandplein. Dit jaar, in verband met ons 10 jarig jubileum, vindt u daar elke maand ook leuke acties om aan mee te doen.

Nieuw dierenpaspoort vanaf 29 december 2014

Sinds 29 december zijn er een aantal regels veranderd over het reizen met huisdieren. Vanaf die datum wordt er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit is beter bestand tegen fraude. Het nieuwe paspoort mag bovendien alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven.

In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Pas daarna mag het paspoort aan de eigenaar van het dier worden meegegeven.

Veranderde invoereisen

Bovendien is het na 29-12-2014 niet meer mogelijk om ongevaccineerde pups mee te nemen naar Nederland. Elke hond die ons land binnenkomt moet dan een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken en is pas 21 dagen daarna geldig. Pups jonger dan 15 weken mogen dus niet meer geïmporteerd worden.

Dit betekent dat pups tijdens een van de belangrijkste socialisatieperiodes nog bij de fokker is. Dit kan problemen met het gedrag in de toekomst op leveren. Denk dus goed na voordat u een pup uit het buitenland haalt.

  • 1
  • 2