Telefoon: 040 2926909

logo diap kl logo diap kl

Nieuws

Konijnen en knaagdieren

dier en fotografie.nl 12 kopie

De laatste jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met de diergeneeskunde van konijnen en knaagdieren. Naast veel nascholingen hebben we ook geinvesteerd in de nieuwste apparatuur om een zo veilig mogelijke narcose voor konijnen te kunnen waarborgen. Met de komst van onze nieuwe dierenarts Esther is onze ervaring met konijnen en knaagdieren daarbij ook nog eens verdubbeld!

Reden te meer om deze knagertjes van harte welkom te heten!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen onze praktijk, bekijk dan vooral ook eens onze facebookpagina @dierenkliniek.nederlandplein. Dit jaar, in verband met ons 10 jarig jubileum, vindt u daar elke maand ook leuke acties om aan mee te doen.

Bereikbaarheid begin 2015

Vanaf maandag 23 februari 2015 begint de gemeente aan de herinrichting van de Huizingalaan. Hierdoor kan gedurende een lange periode overlast ontstaan voor het verkeer tussen de 1e Liven de Keylaan en de kruising met de Marathonloop/Ellertsveldstraat.

De bereikbaarheid van Dierenkliniek Nederlandplein kan hierdoor iets verminderd worden.

Vanaf 16 maart kunnen er omleidingen gelden.

Kijk voor een actueel beeld op hovnet.nl

Nieuw dierenpaspoort vanaf 29 december 2014

Sinds 29 december zijn er een aantal regels veranderd over het reizen met huisdieren. Vanaf die datum wordt er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit is beter bestand tegen fraude. Het nieuwe paspoort mag bovendien alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven.

In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Pas daarna mag het paspoort aan de eigenaar van het dier worden meegegeven.

Veranderde invoereisen

Bovendien is het na 29-12-2014 niet meer mogelijk om ongevaccineerde pups mee te nemen naar Nederland. Elke hond die ons land binnenkomt moet dan een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken en is pas 21 dagen daarna geldig. Pups jonger dan 15 weken mogen dus niet meer geïmporteerd worden.

Dit betekent dat pups tijdens een van de belangrijkste socialisatieperiodes nog bij de fokker is. Dit kan problemen met het gedrag in de toekomst op leveren. Denk dus goed na voordat u een pup uit het buitenland haalt.

Einde klantenstop

Naar aanleiding van de drukte afgelopen zomer hebben wij een klantenstop ingevoerd. De ergste drukte ligt inmiddels weer achter ons, waardoor wij weer meer tijd vrij hebben gekregen. 

Wij hebben veel begrip gekregen van onze klanten, waarvoor wij iedereen willen danken. 

Inmiddels nemen we ook weer nieuwe klanten aan. We blijven dit beleid wel nauwlettend in de gaten houden en proberen zo te voorkomen dat we opnieuw tegen te volle agenda's aanlopen. 

Aangepaste wetgeving sinds 1 april 2013

Chip en chipregistratie voor honden wettelijk verplicht sinds 1 april 2013

Stel: u koopt via marktplaats of via een bekende een puppy. Deze is geboren na 11 februari 2013, maar niet gechipt. Dan bent u vanaf nu officieel strafbaar!

Ook bent u strafbaar, als de hond wel is gechipt, maar u registreert de hond niet tijdig op uw naam. Meer uitleg hierover vindt u hieronder.

Sinds 1 april dit jaar is het verplicht gesteld dat pups en honden uit het buitenland worden gechipt. De overheid heeft bepaald dat na 1 april 2013 pups  op een leeftijd van 7 weken verplicht gechipt moeten zijn. Dit zal dus meestal door de fokker gedaan zijn.

Lees meer

  • 1
  • 2